ACUM
   Joi, 06 august 2020   23°C in Alba Iulia
Întâlnire pe tema familiei, la Bruxelles
Știri externe
Redacția Radio

Întâlnire pe tema familiei, la Bruxelles

13 Jun 2015
08:07
La Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă Instituţiile Europene, a avut loc o întâlnire cu tema ,,Familia în societatea europeană de astăzi”. La eveniment au participat reprezentanți ai Patriarhiei Ecumenice, ai Patriarhiei Moscovei, ai Patriarhiei Române, ai Bisericii Greciei, precum și reprezentanți ai Bisericii Ciprului.

,,În ultimii ani, Instituţiile Uniunii Europene şi mai ales Parlamentul European au adoptat un număr de piese legislative secundare, adică rezoluţii, recomandări, prin care cer tuturor statelor membre alinierea la un standard comun european, imaginar de fapt, presupus, care de fapt nu există. Spun acest lucru deoarece în chestiuni precum reglementarea avortului, sau definirea căsătoriei, sau reglementările privitoare la adopţie - printre altele- suntem departe de a avea un consens la nivel european între cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.”, a declarat Pr. George Vâlcu, secretar - Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă Instituţiile Europene.

De asemenea, s-au stabilit și strategii comune pentru promovarea valorilor familiei creștine.

Reprezentanţa Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Uniunii Europene este o concretizare a deschiderii europene a Bisericii Ortodoxe Române şi un răspuns la interesul pe care Uniunea Europeană îl manifestă pentru dialogul cu Bisericile din Europa.