ACUM
   Sâmbătă, 11 iulie 2020   28°C in Alba Iulia
Consfătuirea Panortodoxă în Corint
Știri externe
Redacția Radio

Consfătuirea Panortodoxă în Corint

06 Nov 2015
08:59
Între 02 şi 04 Noiembrie 2015 a avut loc în Corint, Grecia, cea de a 27-a Consfătuire Panortodoxă a Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe şi ai Sfintelor Eparhii privind ereziile şi para-religiile, cu tema Feţe ale ocultismului contemporan. În fiecare an, Biserica Ortodoxă a Greciei organizează un simpozion dedicat activității misionare a Bisericii la care sunt invitați si reprezentanți ai tuturor Patriarhiilor ortodoxe, precum şi ai Bisericilor autocefale. La această consfătuire interortodoxă fiecare eparhie a Bisericii Greciei trimite unul sau doi reprezentanți care prezintă activitatea misionară ce se desfășoară în acea eparhie. Totodată, au fost susţinute şi referate ale unor profesori universitari care se ocupă cu misiunea Bisericii.

Anul acesta, gazda acestei întâlniri, Înaltpreasfinţitul Părinte Dionisie, Mitropolitul Corintului, a deschis lucrările conferinței, după care au luat pe rând cuvântul reprezentanții Bisericilor ortodoxe pentru a prezenta mesajul Întâistătătorului bisericii de care aparţin.

Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel intitulat Ocultismul contemporan este o reacţie confuză la o criză spirituală a fost prezentat de Prof dr. Ciprian Streza de la Facultatea de Teologie Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu.

Toate referatele, prezentările şi concluziile acestei Conferințe Panortodoxe vor fi tipărite într-un volum la editura Apostoliki Diakonia a Bisericii Ortodoxe Greciei.

BASILICA [http://basilica.ro/consfatuirea-panortodoxa-fete-ale-ocultismului-contemporan-corint-grecia--110366.html]