Acțiune caritabilă a elevilor din Târnăveni, destinată beneficiarilor Serviciului social „Sfântul Vasile cel Mare” din municipiu

În perioada 21-25 noiembrie a.c., la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Târnăveni, s-a derulat Campania națională socială „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC).

Campania implică strângerea de legume și fructe de către elevii voluntari SNAC și oferirea acestora atât familiilor aflate în dificultate, cât și beneficiarilor unor instituții sociale. Elevii și părinții lor au dat dovadă de multă generozitate, la nivelul școlii colectându-se o cantitate foarte mare de produse. O mare parte din daruri a fost donată Serviciului social „Sfântul Vasile cel Mare” din protopopiatului Târnăveni. Beneficiarii centrului sunt 20 de persoane vârstnice asistate social la domiciliu. Prin acest serviciu se asigură masa caldă pentru persoanele asistate, acțiune derulată în parteneriat cu Primăria municipiului Târnăveni.

Mâinile iubirii și milei lui Hristos pentru cei nevoiași sunt mâinile oamenilor care îi ajută pe aceștia. Tinerii care învață să dăruiască, sub îndrumarea părinților și a dascălilor, trăiesc însăși esența Ortodoxiei: iubirea. Milostenia lor, îndreptată cu multă bunătate spre cei aflați în dificultate, demonstrează că există oameni buni pe pământ, ceea ce îi unește fiind iubirea.

Prof. Natalia Filip
(Foto credit: Sanda Ghira)

Share