Acțiune de donare de sânge a clericilor și credincioșilor din protopopiatul Luduș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, protopopiatul Luduș a organizat joi, 5 octombrie a.c., la Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș, o nouă acțiune umanitară de donare de sânge. Cu acest prilej, un număr de 67 de donatori, clerici, credincioși, printre care numărându-se și agenți de Poliție, însoțiți de părintele protopop Lucian Voșloban, au dăruit sânge, venind astfel în sprijinul celor aflați în suferință, în contextul crizei rezervelor sanguine la nivelul unităților medicale din județ.

Cu acest prilej, părintele protopop Lucian Voșloban a ținut să mulțumească tuturor donatorilor, în special polițiștilor mureșeni pentru implicarea în această acțiune umanitară.

Acțiunea derulată în această zi reprezintă una dintre numeroasele campanii de donare de sânge la care iau parte clericii și credincioșii din județele Alba și Mureș. Astfel, în contextul crizei de sânge, este continuat demersul programului „Donează sânge, salvează vieți”, inițiat cu implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, urmând ca această chemare să fie extinsă în viitor spre un număr mai mare de persoane care, la rândul lor, sunt îndemnate stăruitor să doneze sânge la centrele de transfuzie.

Dorin Grama

Share