Acțiune de ecologizare desfășurată la Târgu-Mureș și Petelea

În data de 26 septembrie a.c., Structura de tineret pentru județul Mureș a Departamentului de tineret din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Al. I. Cuzaˮ Târgu-Mureș și Școala Gimnazială Petelea, a organizat o amplă acțiune de ecologizare a spațiilor publice.

Luni, 26 septembrie a.c., Structura de tineret pentru județul Mureș a Departamentului de tineret din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Al. I. Cuzaˮ Târgu-Mureș și Școala Gimnazială Petelea, a organizat o amplă acțiune de ecologizare a spațiilor publice. Activitatea, care a reunit peste 90 de elevi și cadre didactice, a constat în colectarea deșeurilor din spațiile publice de promenadă și de recreere, din jurul blocurilor și caselor și de pe străzile principale din cartierul Unirii, municipiul Târgu-Mureș, precum și de pe raza localității Petelea, rezultând astfel câteva zeci de saci menajeri plini cu gunoaie.

Acțiunea urmărește responsabilizarea oamenilor cu privire la menținerea unui mediu înconjurător sigur și curat, protejarea naturii, respectarea și aprecierea acesteia ca fiind darul lui Dumnezeu pentru această viață pământească. Totodată, trebuie să înțelegem cu toții că noi suntem responsabili de viitorul acestei planete și de dezvoltarea durabilă, care prin însăși definiția ei ne îndeamnă la „satisfacerea nevoilor prezentului, fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoiˮ (WCED, Raportul Brundtland). Cu toții, tineri și adulți, trebuie să conștientizăm că, fără un comportament civic și moral adecvat, nivelul calității vieții noastre va înregistra scăderi tot mai mari, care inevitabil își vor pune amprenta asupra sănătății trupești și sufletești.

Acțiunea a avut loc sub coordonarea directorilor celor două unități de învățământ, prof. Ioana Maria Bucur (Școala Gimnazială „Al. I. Cuzaˮ Târgu-Mureș), respectiv prof. Carmen Nicoară (Școala Gimnazială Petelea), a prof. Camelia Turcu și a părintelui Silviu Jimborean, Inspector de tineret pentru județul Mureș, în colaborare cu cadre didactice care predau la cele două școli: Daniela Szekely, Livius Matei, Mara Gherendi, Raluca Vodă, Mirela Buhaianu, Monica Boaru, Tunde Nagy, Maria Poțo, Ioana Timoce, Aurelia Nițu, Marian Moldovan, Ioan Cotoi.

 

Share