Acțiune social-filantropică desfășurată de elevi ai Colegiului Național „Titu Maiorescu” din Aiud

În data de 4 aprilie a.c., la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din municipiul Aiud a avut loc o acțiune social-filantropică organizată de elevii clasei a XI-a C, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă „Adormirea Domnului” din aceeași localitate.

Tinerii liceeni au venit în sprijinul unor copii din cadrul comunității parohiale, înțelegând în mod deplin versetul scripturistic „Mai fericit este a da decât a lua” (Fapte 20, 35). Activitatea de voluntariat a fost extrem de interesantă și benefică, întrucât i-a învățat pe elevi ce înseamnă ajutorarea celor din jur care au realmente nevoie de sprijinul nostru. În plus, tinerii și-au dat seama cât de mult contează un gest mic făcut din inimă.

De asemenea, această activitate le-a oferit elevilor șansa de a fi mai aproape de familiile aflate în dificultate și de a dărui copiilor un strop de bucurie, cu ocazia Praznicului Sfintelor Paști. Cu prilejul acesta, concluzia unei eleve din clasa a XI-a C, profil Filologie, este grăitoare: „Ne-a plăcut foarte mult această activitate, deoarece ne-a ajutat să conștientizăm cât de important poate fi să dăm o mână de ajutor celor care se află într-o situație dificilă și cât de utile și benefice pot fi acțiunile de voluntariat pentru comunitate”.

Share