Acțiune umanitară desfășurată în localitatea Șugag, protopopiatul Sebeș

În localitatea Șugag, județul Alba, s-a desfășurat, în ultimele trei săptămâni, o acțiune umanitară aflată sub genericul „Prietenii lui Ciprian”. Scopul acesteia a fost acela de a strânge fonduri pentru întrajutorarea tânărului Ciprian-Nicolae Barbu, care urmează un tratament costisitor.

În anul 2019, în timpul vacanței de vară petrecute pe litoralul românesc, Ciprian-Nicolae Barbu a suferit un accident în urma căruia și-a fracturat coloana vertebrală la inele C6 și C7. De atunci, acesta se află imobilizat în scaunul cu rotile, urmând un tratament foarte costisitor, care se ridică la suma de 1500 euro pe lună. În acest context extrem de dificil, familia lui Ciprian face sacrificii enorme pentru a putea acoperi costurile tratamentelor pentru fiul lor de numai 22 de ani.

Pentru a veni în sprijinul prietenului lor, un grup de tineri, reprezentați de domnul Dumitru Deoancă, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Șugag II, reprezentată de preotul paroh Sarvin-Dănuț Maniu, au organizat o competiție sportivă – campionat de fotbal –, la care s-au înscris 12 echipe. Astfel, membrii fiecărei echipe și spectatorii care au participat la desfășurarea meciurilor au donat sume de bani cu care să susțină tratamentul de care are nevoie Ciprian.

Așadar, pornind de la binecunoscutul proverb „Prietenul la nevoie se cunoaște!”, toți cei care s-au socotit „prietenii lui Ciprian” au venit pentru a-l susține și a-i demonstra că nu este singur în lupta pe care o are de continuat pentru a putea, din nou, să pășească singur, fără cadru sau cărucior, pe drumul vieții.

 

Preot Sarvin-Dănuț Maniu

Share