Acțiuni social-filantropice demarate în Parohia Valea Izvoarelor, în Săptămâna Sfintelor Pătimiri

Perioada Postului Mare este o călătorie personală cu Hristos pe drumul Crucii spre Înviere. Omul moral și duhovnicesc se identifică și se regăsește cu suferința celuilalt, văzându-L în persoana fratelui nostru pe Mântuitorul Hristos. Tot ce facem ca să-l odihnim pe fratele nostru este ca și cum o facem pentru Însuși Hristos, după cum sublinia profund Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul. Paradoxal asumarea suferinței celui de lângă noi aduce mângâiere și bucurie duhovnicească, întrucât călătoria spre întâlnirea cu cei aflați în încercare are ca finalitate recunoașterea Chipului lui Hristos în semenii noștri.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în primele cinci săptămâni din Postul Mare, în parohia Valea Izvoarelor, a fost demarată o campanie de colectare de alimente, haine, încălțăminte și produse igienico-sanitare. Astfel, prin sprijinul enoriașilor, donatorilor și voluntarilor, zeci de persoane din categoriile vulnerabile au primit o fărâmă de „dar” și binecuvântare, iar gestul tuturor celor care au susținut această inițiativă este o mărturie a iubirii milostive. Acest proiect social a avut în vedere grija față de copiii aflați în centrele de plasament și persoanele din centrele de îngrijiri paliative.

Darurile care au fost aduse și sortate la centrul cultural al parohiei Valea Izvoarelor au ajuns în după amiaza zilei de marți, 27 aprilie, la două centre sociale. Primul este Casa de tip familial „Sfânta Veronica” de la Mănăstirea Dumbrava, unde zeci de copilași abandonați, prin grija părintelui arhimandrit Vasile Crișan, simt că sunt acasă. Totodată o parte din daruri au fost oferite Centrului de îngrijire paliative „Sfântul Nectarie”, unde persoanele suferinde de boli incurabile primesc mângâiere, asistență religioasă și medicală, în regim gratuit. Toate aceste activități se doresc a fi o slujire „ca o tămâie cu bun miros și ca o ardere de tot”, după modelul „Samarineanului milostiv”, și își propun să unească sufletele creștinilor, spre a călători împreună cu Hristos pe calea vieții.

 

Pr. paroh Vasile Valentin Gherman

Share