Acțiuni social-filantropice în parohia Jabenița, protopopiatul Reghin

În perioada Postului Nașterii Domnului din acest an, în parohia Jabenița, protopopiatul Reghin, s-au desfășurat mai multe campanii menite să înmulțească bucuria – un sentiment care înlesnește apropierea dintre oameni – atât a celor ce dăruiesc, cât și a celor ce sunt beneficiarii darurilor.

Campania „De la prima ninsoare, o geacă pentru fiecare!”

Pentru al doilea an consecutiv, prin vrerea lui Dumnezeu și cu ajutorul unor oameni extraordinari, copilașii de la grădiniță și elevii claselor primare și gimnaziale din localitatea Jabenița au primit geci de iarnă. Noi, cu inima plină de recunoștință și cu multă dragoste, le mulțumim fetelor cu suflet de aur din Asociația „Karuna”, care s-au ostenit pentru copiii parohiei noastre, tuturor acelor mămici din minunatul grup de prieteni virtuali denumit „Cuibul Berzelor” și altor prieteni. Astfel de oameni merită amintiți la rugăciunea de seară, pentru că sunt exemple vii de iubire de aproapele și cea mai convingătoare manieră de a arăta că umanitatea nu s-a pierdut!

Acțiunea: „Bucuria copiilor poate fi dublată de bucuria bunicilor!”

Cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit să împlinim dorința unei bunicuțe din comunitate, care își dorea să se mute „în căsuța dumneaei” până la Crăciun, și care ne-a cerut ajutorul în acest sens. Astfel, oameni inimoși au pus mână de la mână și împreună am reușit sa achiziționăm o sobă de teracotă cu plită și mobilierul de care avea nevoie pentru ca acea cameră să devină cămin. Am primit mulțumiri și binecuvântare în schimb, pe care le transmitem mai departe tuturor celor ce cred în dragul de a face binele.

Acțiunea „Bucurii din Bucurie!”

Fetele minunate de la #Mamprenoare Cluj-Napoca în colaborare cu Fundația „Zurli” au dăruit un număr de 60 de perechi de ghetuțe copilașilor din localitatea Jabenița în cadrul campaniei „Încalță un copil pentru iarnă”. Zâmbetele și chicotelile le-am primit noi și le dăruim mai departe în dar, ca semn de mulțumire.

Campania: „Faptele credinței – Trimite căldură în căminele reci”

Cu sprijinul credincioșilor parohiei a fost organizată o colectă în cutia milei, pe parcursul câtorva săptămâni, cu scopul achiziționării de lemne de foc pentru trei familii aflate în dificultate. De asemenea, au fost colectate și alte lucruri: haine, lenjerii, jucării, alimente, dulciuri, produse electronice, materiale de construcții, precum și un șemineu, care au fost mai apoi distribuite acolo unde a fost nevoie de ele.

Campania „Prin ce își va îndrepta tânărul calea sa? Prin păzirea cuvintelor Tale” (Psalmul 118, 9)

Cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului, copiii și tinerii noștri vor primi pe lângă dulciurile care-i bucură de fiecare dată și „ceva dulce” pentru suflețelul lor, după cuvântul psalmistului: „Cât sunt de dulci cuvintele limbii mele, cuvintele Tale (Doamne), mai mult decât mierea în gura mea” (Psalmul 118, 103). Această campanie se dorește a fi un punct de pornire pentru constituirea în parohie a unui grup de studiu biblic care, sub coordonarea preotului paroh, să parcurgă în fiecare zi câte un capitol din Noul Testament și care să se reunească săptămânal în cadrul unor întâlniri presărate cu alte diverse activități.

Îl rugăm pe Dumnezeu să le întoarcă înzecit colaboratorilor noștri toată dragostea. Noi suntem recunoscători pentru toți oamenii aceștia extraordinari care ne apar în cale.

 

Pr. Hadrian Horațiu Mălinaș

Share