Activitate catehetică desfășurată cu elevii din parohia Petrilaca, protopopiatul Luduș

În data de 13 aprilie a.c., elevii și profesorii de la Școala Gimnazială Petrilaca au fost prezenți la Sfânta Liturghie, oficiată în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate.

Miercuri, 13 aprilie 2022, elevii Școlii Primare Petrilaca, însoțiți de cadrele didactice, au participat la Sfânta Liturghie în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Petrilaca, unde s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului. În acest fel, copiii au pregustat bunătatea Raiului și s-au unit cu toții în gând de rugăciune, vorbind despre bucuria Învierii, sărbătoare ce se așterne în fața noastră peste doar câteva zile.

Această activitate a fost derulată în cadrul parteneriatului Școală – Biserică, încheiat între Școala Primară și Parohia Ortodoxă din localitatea Petrilaca. De altfel, tinerii sunt permanent implicați în activitatea parohiei Petrilaca, participând la diferite acțiuni ce se desfășoară la inițiativa părintelui paroh. În momentul de față, copilașii parohiei participă zilnic la repetițiile pentru concertul de Paști, prilej cu care li se vorbește despre Învierea lui Hristos, importanța rugăciunii în viața noastră, dar și despre necesitatea iubirii oferită aproapelui nostru.

 

Pr. Alin Boncea

Share