Activitate de informare și prevenție împotriva consumului de droguri, desfășurată la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia

În data de 18 decembrie 2023, elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia au luat parte la o activitate de informare și prevenție împotriva consumului de droguri. Întâlnirea s-a desfășurat la inițiativa cadrelor didactice Ioan Emil Cetean, Nicoleta Draschan, Simona Himcinschi și Irina Ungureanu, în contextul activităților organizate cu prilejul programului săptămânii „Școala altfel”, și a reunit participarea școlarilor din clasele de liceu ale prestigioasei instituții de învățământ. Evenimentul s-a bucurat de prezența părintelui lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a reprezentanților Agenției Naționale Antidrog și ai Biroului de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Alba. Totodată, în mijlocul tinerilor liceeni s-a aflat și domnul Cosmin Buran, care a dat mărturie despre efectele nefaste ale consumului de droguri pe toate planurile vieții personale și sociale.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții Agenției Naționale Antidrog și ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au prezentat diferite aspecte privind consumul de droguri în rândul adolescenților, precum și consecințele ulterioare ale acestor deprinderi nesănătoase. În discursurile lor, distinșii oaspeți au încercat să îi determine pe tineri să nu se lase atrași în astfel de capcane care promit popularitatea, ci chiar să intervină în sprijinul amicilor lor care au fost mai puțin vigilenți în fața pericolelor. De asemenea, părintele Oliviu Botoi le-a adresat liceenilor un cuvânt duhovnicesc în care a reliefat rolul Bisericii în procesul vindecării de adicții, prin terapia pe care ne-o propune spiritualitatea creștină. Nu în ultimul rând, părintele consilier a subliniat faptul că adevărata libertate nu poate fi dobândită atunci când suntem stăpâniți de diferite dependențe, pentru că acestea ajung să ne dirijeze viața.

Share