Activități cultural-religioase organizate de elevii din Sălciua și Vidra, la începutul Postului Nașterii Domnului

Elevii din Sălciua și cei din Vidra și Ponorel au marcat începutul Postului Nașterii Domnului prin diferite activități cultural-religioase. Îndrumați de prof. Adnana Cuciureanu, tinerii învățăcei au organizat seri de rugăciune la bisericile parohiale, unde au încercat să deprindă rugăciunea inimii.

Astfel, în data de 14 noiembrie a.c., la Școala Primară și Gimnazială din Sălciua, elevii au lecturat pasaje din Sfânta Scriptură, instituția de învățământ primind în dar câteva exemplare ale acestei cărți, cu ocazia Zilei Bibliei, din partea preoților Vasile Ioaniciu și Marin Urcan. În a doua parte a zilei, la lumina lumânării, tinerii s-au unit în rugăciune la biserica „Sfânta Treime” din Sălciua de Sus, pregătindu-se astfel pentru vremea postului.

În data de 15 noiembrie a.c., elevii Școlii Gimnaziale Vidra și Ponorel au organizat o seară de rugăciune la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Vidra. Aceștia au rostit pe rând, îndrumați de părintele paroh Andrei Dobra, rugăciunea inimii, împreună cu alte rugăciuni către toți sfinții, primind îndemnul ca această rânduială să fie continuată în casa fiecăruia, în timpul postului, cu ajutorul cărților de rugăciuni și al metanierelor primite în dar.

Pe această cale, îndreptăm gânduri de recunoștință către toți cei care au făcut posibile activitățile noastre: directorii instituțiilor de învățământ, Simona Bartoc și Valentina Burz, preoții parohi Marin Urcan și Andrei Dobra, și părinții elevilor, care au organizat agape bogate la finalul evenimentelor. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

Prof. Adnana Cuciureanu (Religie)

Share