Activități prilejuite de prăznuirea Sfântului Mucenic Ioan Valahul, ocrotitorul Centrului misionar de tineret Cetea

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, sâmbătă, 15 mai, la Centrul de tineret de la Cetea au fost organizate o serie de activități dedicate tinerilor și copiilor, cu prilejul prăznuirii Sfântului Mucenic Ioan Valahul, patronul spiritual al Centrului. La eveniment au participat tinerii voluntari ai Arhiepiscopiei Alba Iuliei și zeci de copii, însoțiți de părinții și bunicii lor.

Programul zilei a debutat cu citirea Acatistului Sfântului Ioan Valahul și săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur. La momentul rânduit, copiii au fost împărtășiți cu Sfintele Taine și au primit ca amintire o icoană a sfântului.

În cuvântul de învățătură, părintele Oliviu Botoi, consilier cultural, i-a felicitat pe părinții prezenți la eveniment pentru faptul că se trudesc ca pe lângă condițiile dezvoltării fizice, emoționale și intelectuale, să ofere copiilor lor și cadrele formării religios-morale, iar pe cei mici i-a îndemnat să urmeze virtuțile Sfântului Ioan Valahul, cultivând dragostea față de Dumnezeu și ascultarea față de părinții și învățătorii lor.

Pentru că drumețiile în zone montane sunt recomandate pentru o bună dezvoltare și funcționare a corpului și a minții, după servirea mesei a fost efectuată o deplasare la Cascada „Băile Romane” din apropierea centrului. Programul a continuat cu o serie de jocuri în aer liber, care au oferit cadrul optim pentru o bună socializare între copii.

La Centrul de tineret „Sfântul Ioan Valahul” de la Cetea se organizează periodic astfel de evenimente spre folosul tinerilor și al copiilor. Pe durata verii, aici se desfășoară tabere de pictură, mozaic și artă fotografică, de orientare turistică și educație ecologică, de tradiții și meșteșuguri populare românești.

Pr. Cristian Rațiu

Share