Ambulanţa „Samaritanus” din Târgu-Mureş s-a alăturat unei acțiuni umanitare în parohia Râpa de Jos

Ambulanţa „Samaritanus” din Târgu-Mureş s-a alăturat campaniei „Dragă Moş Crăciun”, derulată în parohia Râpa de Jos, protopopiatul Reghin. Astfel, a fost desemnat un voluntar, respectiv un student la Medicină Militară în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Târgu-Mureş, pentru a-l însoți pe Moş Crăciun spre a onora o parte din solicitările venite de la copiii din comunitate.

Astfel, cu sprijinul domnului Varga Zsigmond Karoly, coordonatorul Serviciului de Ambulanţă „Samaritanus” din Târgu-Mureş, Moş Crăciun a ajuns la Râpa de Jos pentru a răspunde scrisorilor trimise de frații Maria-Nicoleta, Adelin Nicuşor şi Vlad Sebastian Man. Pe lângă aparatura electronică primită de cei trei copii, constând într-un laptop, o tabletă şi un telefon mobil, voluntarii Ambulanţei „Samaritanus” au oferit familiei Man o cantitate însemnată de produse alimentare şi detergenţi.

Povestea de viaţă a celor trei copii din satul nostru a fost dezvăluită prin intermediul presei, după ce Miss Universe România 2021, Carmina Cotfas, alături de campioana naţională la călărie, Marisa Mureşan – în calitate de ajutoare ale lui Moş Crăciun –, au venit să le aducă ghete de iarnă, îmbrăcăminte şi jucării celor trei frați.

Pe această cale, adresăm cuvenitele mulțumiri Ambulanţei „Samaritanus” și doamnei Natalia Lazăr, coordonatoarea campaniei „Dragă Moş Crăciun”, pentru toate binefacerile revărsate faţă de aceşti copii. Luna decembrie este un răstimp în care toată lumea oferă cadouri, iar noi, la Râpa de Jos, am început să aducem bucurii în fiecare lună a anului. Să încercăm pe tot parcursul anului, și nu doar de sărbători, să îi facem fericiţi pe cei cu posibilități materiale reduse.

 

Pr. Iustinian Dacian Oprea

Share