Arhipăstorul Alba Iuliei a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite în parohia Pianu de Jos

Pe data de 15 martie a.c., Întâistătătorul Eparhiei noastre a liturghisit la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Pianu de Jos. La Altarul acestui locaș de închinare slujește preotul Marius Ciobotariu.

Miercuri, 15 martie 2023, în a treia săptămână a Postului Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Pianu de Jos, protopopiatul Sebeș. Începând cu ora 10.00, Ierarhul nostru a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitate. La finalul slujbei, în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată în decursul anilor de slujire, părintele paroh Marius Ciobotariu a fost hirotesit întru sachelar.

În Postul Mare, în zilele de luni până vineri (cu excepția zilelor aliturgice, a Praznicului Bunei Vestiri și a Joii celei Mari) se oficiază Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite, slujbă al cărei autor este considerat a fi Sfântul Grigorie Dialogul (†604). Această rânduială liturgică a apărut ca urmare a dorinței credincioșilor de a primi Sfânta Euharistie și în zilele de peste săptămână din perioada Postului Sfintelor Paști, timp în care nu se săvârșește Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur și a Sfântului Vasile cel Mare.

Share