Arhipăstorul Alba Iuliei a liturghisit la Catedrala Reîntregirii

Pe data de 19 aprilie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. De la ora 8.00, Arhipăstorul nostru a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite.

Vineri, 19 aprilie 2024, în a cincea săptămână a Postului Mare, în ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Ioan de la Lavra veche și a Sfântului Sfințit Mucenic Pafnutie, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit la Catedrala Reîntregirii din vechea Cetate a Bălgradului. Începând cu ora 8.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite, în prezența credincioșilor albaiulieni.

În Postul Mare, în zilele de luni până vineri (cu excepția zilelor aliturgice, a Praznicului Bunei Vestiri și a Joii celei Mari) se oficiază Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite, slujbă al cărei autor este considerat a fi Sfântul Grigorie Dialogul (†604). Această rânduială liturgică a apărut ca urmare a dorinței credincioșilor de a primi Sfânta Euharistie și în zilele de peste săptămână din perioada Postului Sfintelor Paști, timp în care nu se săvârșește Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur și a Sfântului Vasile cel Mare.

Share