Arhipăstorul Alba Iuliei a participat la festivitatea de absolvire a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”

În data de 6 iunie 2024, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a participat la festivitatea de absolvire a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a.

Joi, 6 iunie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, cu ocazia festivității de absolvire a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a. Începând cu ora 9.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat slujba de Te-Deum, înconjurat de părinții profesori, după care a rostit un cuvânt de învățătură. Cu acest prilej, Arhipăstorul nostru i-a îndemnat pe tinerii seminariști aflați în anii terminali să citească în mod constant Sfânta Scriptură, spre a viețui în conformitate cu învățăturile Mântuitorului. Apoi, au rostit alocuțiuni Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, și părintele prof. drd. Ioan Nistor, directorul unității de învățământ.

În cadrul festivității, au fost premiați aproximativ 50 de elevi din clasele a VIII-a și a XII-a pentru rezultatele deosebite obținute la învățătură și purtare. De asemenea, tot cu acest prilej, au fost premiați cei 17 tineri absolvenți care au obținut rezultate de excepție la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale. În semn de prețuire și binecuvântare, Părintele Arhiepiscop Irineu le-a înmânat tuturor elevilor merituoși premii constând în diplome și cărți de teologie. În cadrul ceremoniei, șefii de promoție au rostit discursuri festive, adresând mulțumiri dascălilor și tuturor celor care i-au sprijinit pe parcursul anilor de studiu. La final, Corul „Apulum” al Seminarului Teologic Ortodox a intonat imnul „Gaudeamus igitur”.

Share