Arhipăstorul Alba Iuliei a prezidat conferința preoțească de primăvară în protopopiatul Târgu-Mureș

În data de 6 iunie a.c., în protopopiatul Târgu-Mureș, s-a desfășurat conferința preoțească de primăvară. Întrunirea a fost prezidată de către Părintele Arhiepiscop Irineu, lucrările desfășurându-se la biserica „Învierea Domnului” din municipiul Târgu-Mureș (cartierul Tudor Vladimirescu).

Marți, 6 iunie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în mijlocul clericilor din protopopiatul Târgu-Mureș, cu prilejul conferinței preoțești de primăvară. Evenimentul s-a desfășurat de la ora 10.00, la biserica „Învierea Domnului” din municipiul Târgu-Mureș (cartierul Tudor Vladimirescu). În debutul întrunirii, un sobor de preoți a oficiat slujba de Te-Deum, în prezența Ierarhului Alba Iuliei, după care s-a derulat conferința preoțească propriu-zisă. În acest an, întrunirea s-a aflat sub genericul „Pastorația persoanelor vârstnice în viața Bisericii”, încadrându-se în planul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice.

În prima parte a sesiunii, părintele protopop Răzvan Șulea a adresat celor prezenți un cuvânt de bun venit, după care Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a prezidat lucrările conferinței. Referatul din cadrul întrunirii a fost susținut de către părintele Silviu Jimborean, preot al parohiei Târgu-Mureș XI. De asemenea, părintele Andrei Tătar (păstor al credincioșilor dreptslăvitori din parohia Băla) și părintele Raul Tudorel Iacob (preot al parohiei Sângeorgiu de Pădure) au prezentat completări și concluzii, în calitate de coreferenți. La final, Întâistătătorul Eparhiei noastre le-a adresat clericilor din protoieria Târgu-Mureș cuvinte folositoare de suflet și îndemnuri duhovnicești.

Share