Arhipăstorul nostru a participat la slujba Vecerniei și a Paraclisului Maicii Domnului, la Catedrala Reîntregirii

Pe data de 8 august 2022, în a doua săptămână a Postului Adormirii Maicii Domnului, Părintele Arhiepiscop Irineu a participat la slujba Vecerniei și a Paraclisului Maicii Domnului, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. La final, Ierarhul nostru a rostit o meditație duhovnicească.

Luni, 8 august 2022, în a doua săptămână a Postului Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a poposit la Catedrala arhiepiscopală din orașul Marii Uniri. Începând cu ora 18.00, Chiriarhul nostru a participat la slujba Vecerniei și a Paraclisului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Cu acest prilej, Întâistătătorul Eparhiei noastre, adresându-se credincioșilor albaiulieni, a rostit o meditație duhovnicească în care a subliniat semnificația deosebită a acestor zile în care creștinii dreptmăritori îi aduc cult de supravenerare Maicii Preacurate.

În finalul cuvântului adresat celor prezenți, Părintele Arhiepiscop Irineu, subliniind rolul central al Maicii Domnului în viața Bisericii, a spus: „Conștienți de filiația noastră dumnezeiască și de calitatea de fii ai Împărătesei îngerilor și ai Mamei universale, să ne ghemuim la sânul ei matern ca niște copii alintați și adorabili, pentru că nimeni altul nu poate ca ea să aline durerea, să șteargă lacrima, să mângâie fruntea și să împlinească dorința inimii. De aceea, în timpul acestui sezon liturgic dedicat ei, noi îi adresăm rugăciuni calde și, în mod repetat, îi cerem, zicând: «Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi»”.

Share