Colectă în Eparhia Alba Iuliei pentru creştinii din Siria

5 Mai 2014
În primele trei duminici după Sfintele Paşti (27 aprilie, 4 mai şi 11 mai 2014) va avea loc, în toate parohiile din Eparhia noastră, campania de strângere de fonduri „Sprijin pentru creştinii din Siria”. Această campanie se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte IRINEU, Arhiepiscop al Alba Iuliei, la iniţiativa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Sumele colectate de către credincioşi vor fi evidenţiate în contabilitatea unităţilor administrative bisericeşti şi vor fi virate integral până la data de 24 mai 2014, prin Protopopiat, la Centrul eparhial. Prin această campanie, dorim să-i ajutăm pe creştinii din Siria, care sunt supuşi la numeroase prigoane. De la începutul războiului civil din această ţară, peste 60 de biserici au fost distruse şi aproape 500.000 de creştini au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara. Numai în anul 2013, în Siria au murit pentru credinţă 1213 creştini.

Un exemplu de cruzime şi intoleranţă manifestate împotriva creştinilor din Siria îl reprezintă atitudinea extremiştilor islamici faţă de locuitorii, majoritari creştini, ai oraşului Sadad, în perioada 21-28 octombrie 2013: 45 de creştini (bărbaţi, femei, copii) au fost omorâţi; alţii au fost ameninţaţi cu moartea prin împuşcare, strangulare, execuţie sau distrugerea locuinţelor; toate cele 14 biserici din oraş au fost distruse şi jefuite; 2500 de familii au părăsit Sadadul şi s-au împrăştiat în apropierea Damascului, în localităţile Homs, Fayrouza, Zaydal, Maskane şi al-Fhayle; 3000 de oameni au fost luat ostatici.

Nădăjduim ca această colectă, alături de rugăciunile pe care le facem pentru fraţii noştri aflaţi în suferinţe, să le fie mângâiere şi sprijin în aceste momente de grea încercare.
Share