Slujiri arhieresti în municipiul Alba Iulia

22 Noiembrie 2016
În duminica a XXVI-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. În cadrul slujbei, a hirotonit diacon pe tânărul Ioan Lupu, iar pe diaconul Sorin Frînc, l-a hirotonit preot pe seama parohiei Vârtop, protopopiatul Câmpeni.

În cuvântul său de învățătură, Arhipăstorul nostru a surprins faptul că viața noastră este un dar făcut nouă de Dumnezeu, un dar pe care Dumnezeu ni-l poate cere înapoi oricând. De aceea, aceasta trebuie trăită frumos, împodobită cu florile virtuților, înfiptă în Legea Domnului.

Luni, 21 noiembrie, de sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului, Ierarhul Alba Iuliei a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Sfântul Simion Ștefan” din incinta campusului școlar al Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia. La momentul potrivit, Înaltpreasfinţia Sa l-a hirotonit diacon pe tânărul Nicolae Bîldea, iar pe diaconul Ioan Lupu l-a hirotonit preot pe seama parohiei Peţelca, protopopiatul Aiud.

Părintele nostru Arhiepiscop Irineu a pus la inima micilor învățăcei și a elevilor seminariști un emoționant cuvânt despre Maica Domnului, Împărăteasa cerului și Mama noastră a tuturor. Adusă fiind în Casa Domnului, ,,Fecioara Maria creştea în har şi în vârstă înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor. Inima ei era o grădină frumoasă, dar închisă, în care creş­teau cele mai frumoase flori, udate de rouă cerească. Se putea observa în grădina aceea garofiţa smereniei, crinul curăţeniei şi trandafirul iubirii”.

La sfârșitul slujbei, părintele Eugen Pintea, directorul instituției de învățământ teologic, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Irineu pentru grija pe care o poartă tinerilor teologi din Eparhie. Totodată, cei prezenți la acest eveniment au exprimat cuvinte de felicitare Chiriarhului nostru, la împlinirea a 26 de ani de la hirotonirea sa întru arhiereu.
Share