Întâlnire regională a tinerilor din protopopiatul Târgu Mureș

Unitate, dăruire – frumusețea tinereții și a vieții

Sub acest slogan, s-a desfășurat a IV - a întâlnire regională a tinerilor din protopopiatul Târgu Mureș, eveniment care a avult loc marți 15.05 a.c., la Casa de Cultură din orașul Ungheni. Această activitate a fost organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, la propunerea Grupului de Inițiativă pentru Tineret al Protopopiatului Târgu Mureș, în colaborae cu Parohia Ungheni II păstorită de părintele Iulian Suciu, Gimnaziul „Emil Drăgan” și primăria Ungheni.

Invitat a fost părintele Ioan Sebastian Zăhan din Turda, cunoscut ca preot al tinerilor și apreciat de elevii din acestă zonă pentru modul în care le captează atenția. Părintele a abordat în mod pedagogic temele întâlnirii, prezentându-le imagini, proverbe şi maxime pe înțelesul tuturor. Plecând de la Proverbele lui Solomon, tinerilor li s-au rezumat învățături demne de urmat în clădirea adevăratei fericiri şi evitarea căilor greșite care duc la un final tragic . În încheiere părintele l-a citat pe Camil Petrescu care spunea: „Marea intelepciune e sa-ti alegi prieteni care nu te vor sili la compromisuri”.

Atmosfera a fost mai destinsă când, părintele împreună cu cei prezenți, au interpretat cântece patriotice românești legate de Marea Unire din 1918.

La această întâlnire au participat 150 de elevi din Ungheni, Tirimia, Vidrasău, Morești, Cristești și Valea Izvoarelor, însoțiți de preoții parohi și profesorii de Religie.

Preot Horațiu Iuliu Sita

Share