Întâlnire cu tinerii din Iernut

31 Mai 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Departamentul Misiune și Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, în colaborare cu protopopiatul ortodox Luduș și Parohia Iernut II, Miercuri 30 mai 2018, a avut loc Întâlnirea Tinerilor ortodocși din Iernut. Activitatea s-a desfășurat începând cu ora 14.00, la Liceul Tehnologic din Iernut, în prezența părintelui Păunel Juchi, inspector eparhial pentru tineret, a părintetelui protopop Lucian Voșloban, a părintelui Ioan Florea, a părintelui Ionuț Buda și a părintelui Silviu Feier, gazda evenimentului.
Tema întâlnirii, ”Hristos și prietenii. Mărturisirea prieteniei” a cuprins un moment de rugăciune, prezentarea unui fragment din filmul ”Minunea”, dezbateri pe tema prieteniei, precum și un scurt program artistic, ce a constat în prezentarea piesei de teatru ”DC” de către elevul George Hădărig, sub îndrumarea actorului și regizorului Rudi Moca, prin care a fost arătat conflictul între generații (copii - părinți), într-o manieră dramatică presarată cu unele momente comice și care a strârnit multă emoție publicului spectator.
Totodată, părintele Ioan Florea a prezentat oferta de Tabere pentru Tineret a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia din această vară, antrenând pe tinerii prezenți în diverse jocuri și ateliere specifice.

Dorin Grama

Share