Festival de muzică sacră al tinerilor la Blaj

4 Iunie 2018
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba-Iuliei, în Duminica Tuturor Sfinţilor, de la ora 17.00, Grupul de iniţiativă pentru tineret al Protopopiatului Blaj a organizat, în parteneriat cu Parohia Blaj III, a patra ediție a Festivalului de muzică sacră al tinerilor din protopopiatul Blaj intitulat: ,,Lăudați pe Domnul întru sfinții săi”. Acesta s-a desfăşurat la biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”.
În cadrul acestui eveniment cultural au fost transmise mesaje precum: ,,Viața este un cântec… ceea ce vom lua de la viață depinde de felul în care ne străduim să cântăm… și de felul în care știm să ascultăm cântecul altora. Noi ne străduim să cântăm, iar dumneavoastră vă străduiți să ascultați, pentru ca împreună să ne înălțăm pe aripi de cântări duhovnicești, sufletul spre Dumnezeu. Specific păsării și omului sunt înălțarea spre cer și cântecul. Înălțarea spre cer înseamnă întoarcerea acasă, la Dumnezeu. Să ne bucurăm de fiecare clipă și să cântăm pe drumul de întoarcere acasă.”
Peste 200 de tineri din cele 9 grupuri de interpreţi proveniți de la școlile din municipiul Blaj și din parohiile: Blaj-Berc, Blaj-Tiur, Bucerdea Grânoasă, Cergău Mare, Mânărade, Mihalț I, Mihalț II, Sâncel, Valea Lungă şi Corul ,,Eufonia” al protopopiatului Blaj au menţinut vreme de 3 ore o atmosferă de înaltă trăire duhovnicească prin cântecele religioase şi patriotice prezentate. La finalul programului muzical părintele protopop Ovidiu Pop, gazda evenimentului, a adresat cuvinte de apreciere şi mulţumire preoților, profesorilor, doamnelelor învățătoare și, mai ales, tinerilor implicați în frumosul program realizat şi le-a urat un post al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel cu folos.

Protopop,
Pr. Ovidiu Pop

Share