Târnosirea bisericii din filia Cioara, protopopiatul Câmpeni

16 Septembrie 2018

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din filia Cioara, parohia Baia de Arieș, protopopiatul Câmpeni. Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, după care a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Radu Culda, protopop al Câmpeniului, și de către părintele Ștefan Cordea.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Arhipăstorul nostru a spus: „Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne cheamă să ne luăm crucea și să-L urmăm pe calea strâmtă a renunțărilor, a suferințelor, a necazurilor și a adversităților. Asumarea crucii începe cu lepădarea de sine, cu dezbrăcarea de omul cel vechi, plin de răutate, de mândrie, de egoism, de ambiții deșarte și de pasiuni dezordonate. Purtătorii crucii sunt aceia care slujesc în chip smerit lui Dumnezeu și semenilor, fiind totdeauna gata să se sacrifice de dragul celuilalt. Creștinii care merg după Hristos pe drumul spinos al vieții se eliberează de cleștele patimilor, înaintând spre desăvârșirea morală, spre ținta sfințeniei”.

Biserica din filia Cioara a fost ridicată între anii 1988-2004, proiectul arhitectonic al locașului de cult fiind întocmit de către sculptorul Iosif Szabo. Pictura în tehnica fresco și icoanele de pe catapeteasmă au fost realizate de către pictorul Dorin Slevaș, în perioada 2004-2009. Toate lucrările au culminat cu slujba de târnosire a locașului de cult, oficiată de Chiriarhul nostru, Părintele Arhiepiscop Irineu. La finalul Sfintei Liturghii, ostenitorii și binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit din partea Ierarhului nostru Diplome de aleasă cinstire.

Share