Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Alba Iuliei

31 Ianuarie 2019

Joi, 31 ianuarie a.c., în Sala de conferințe a Căminului bisericesc Peregrinus din municipiul Alba Iulia, s-au desfășurat lucrările Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Alba Iuliei. În prima parte a zilei, începând cu ora 9.00, a avut loc ședința Consiliului eparhial, în cadrul căreia membrii întrunirii, clerici și mireni, au dezbătut principalele activități desfășurate în anul 2018. De asemenea, începând cu ora 10.00, s-a desfășurat întrunirea membrilor Adunării eparhiale pe comisii de specialitate, lucrările fiind conduse de către părinții consilieri eparhiali.

În continuare, de la ora 10.30, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba de Te-Deum, în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile ce au fost revărsate asupra clericilor și credincioșilor din cuprinsul Eparhiei Alba Iuliei pe parcursul anului trecut. După acest moment de rugăciune, Părintele Arhiepiscop Irineu, în calitate de președinte al Adunării eparhiale, a adresat un cuvânt de bun venit membrilor acestui organism bisericesc deliberativ.

În cuvântul adresat celor prezenți, Ierarhul nostru a spus: „Adunarea eparhială de astăzi este un bilanț al activităților diverse desfășurate în anul 2018 pe raza Arhiepiscopiei noastre. Din toate cele înfăptuite rezultă că Ortodoxia, în acest spațiu transilvan, este ortopraxie. Cu toții ne-am străduit să manifestăm o credință mărturisitoare și să susținem dinamismul slujirii în via Domnului. În felul acesta, Eparhia de Alba Iulia este un centru de iradiere pastorală, culturală și filantropică”.

Lucrările Adunării eparhiale au continuat, începând cu ora 11.00, cu prezentarea rapoartelor generale anuale de către părinții consilieri eparhiali. De asemenea, în cadrul întrunirii au avut loc numeroase luări de cuvânt din partea participanților. La finalul acestei reuniuni anuale, Întâistătătorul Eparhiei noastre, Părintele Arhiepiscop Irineu, a adresat mulțumiri tuturor membrilor din cuprinsul Adunării eparhiale pentru activitatea desfășurată pe parcursul anului precedent.


Share