Vizită arhierească la șantierul Tipografiei și Atelierului de lumânări din cadrul sectoarelor de producție ale Centrului eparhial

4 Iulie 2019

Joi, 4 iulie, începând cu ora 10.00, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat o vizită la șantierul Tipografiei și Atelierului de lumânări din cadrul sectoarelor de producție ale Centrului eparhial. Cu acest prilej, Ierarhul nostru s-a întâlnit cu muncitorii de pe șantier și cu angajații celor două unități, cărora le-a adresat cuvinte duhovnicești. De asemenea, Întâistătătorul Eparhiei noastre i-a îndemnat să lucreze mereu cu aceeași râvnă și dragoste, amintindu-le în acest sens cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Orice aţi face, lucraţi din toată inima, ca pentru Domnul, şi nu ca pentru oameni”.

Începând cu anul 2018, Tipografia și Atelierul de lumânări din cadrul sectoarelor de producție ale Arhiepiscopiei Alba Iuliei funcționează într-un sediu nou, urmând ca lucrările de reparații și finisaj ale spațiilor destinate acestora să fie finalizate în această vară. În cadrul Atelierului, funcționabil din perioada păstoririi vrednicului de pomenire Episcopul Emilian Birdaș, se produc lumânări de parafină și de ceară, iar la Tipografie sunt tipărite cărți cu specific religios, dar și din alte domenii. Activitatea din cadrul celor două unități se desfășoară sub coordonarea părintelui arhidiacon Sergiu Pantea, inspector de producție al celor două centre.


Share