Prezență arhierească în parohia „Platoul Romanilor” din Alba Iulia

7 Iulie 2019

În Duminica a III-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia. În cadrul Sfintei Liturghii oficiate în biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, Întâistătătorul Eparhiei noastre, adresându-se numeroșilor credincioși prezenți, a rostit un cuvânt de învățătură. Comunitatea dreptslăvitorilor creștini de aici este păstorită de către preoții Grigore Buda, Alexandru Teompa și Petrișor Muntean.

În cuvântul său, Ierarhul nostru a spus: „Noi, care am fost creați de Dumnezeu și prin Botez am devenit fiii Săi adoptivi, avem certitudinea că Tatăl ceresc ne călăuzește cu iubire și ne poartă de grijă. Dacă păsările și florile se bucură de atenția delicată a Creatorului suprem, cu atât mai mult ne bucurăm noi care suntem din neamul lui Dumnezeu. Se cuvine să știm că în cartea Providenței divine, în volumul vieții, are fiecare câte o pagină. Această pagină cuprinde amănuntele vieții noastre. Până și firele de păr din cap ne sunt numărate. Niciodată nu pier din mintea lui Dumnezeu copiii Săi dragi, care suntem noi. De aceea, Hristos ne spune: «Nu vă îngrijorați»”.

Parohia Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia a fost înfiinţată în anul 1990, în urma deciziei Episcopiei Ortodoxe a Alba Iuliei. Piatra de temelie a noului locaș de cult a fost pusă la data de 2 iunie 1990, urmând ca în luna august să înceapă lucrările de construcție a bisericii parohiale, sub purtarea de grijă a părintelui paroh Grigore Buda. Târnosirea locașului de închinare a avut loc în data de 11 iunie 2006, în ziua Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, fiind oficiată de către un numeros sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu Mitropolitul Bartolomeu al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.


Share