Liturghie arhierească în parohia Ogra, protopopiatul Luduș

În Duminica a VI-a după Sfintele Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Ogra, protopopiatul Luduș. Cu acest prilej, Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, după care a oficiat slujba de binecuvântare a noii case parohiale din localitate.

Adresându-se celor prezenți, în finalul cuvântului rostit, Ierarhul nostru a afirmat: „Mântuitorul nostru Iisus Hristos a spus: «Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții» (In. 8, 12). Într-adevăr, prin întâlnirea personală cu Hristos, suntem luminați de o lumină nouă care ne face să privim viața în alt fel, să trăim ca fii ai Luminii și să fim niște candele sau sfeșnice care ard pentru Domnul, cum se exprimă înțeleptul Solomon în cartea Proverbelor. Astăzi, când apostazia, păcatele, răul și egoismul întunecă viața omenirii, noi suntem chemați să răspândim pretutindeni lumina credinței și a harului, pentru ca oamenii să-L poată vedea mai clar pe Dumnezeu și să-L slăvească mai mult. Trăind conform principiilor evanghelice, noi vom fi semne ale iubirii lui Hristos și mărturisitori credibili ai prezenței Sale în această lume”.

La momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Cosmin Chirilă a fost hirotonit preot pe seama parohiei Șoimuș, protopopiatul Sighișoara. De asemenea, pentru slujirea pastoral-misionară pe care a îndeplinit-o cu râvnă apostolică în ogorul Bisericii lui Hristos, părintele paroh Florin Cristian a fost hirotesit întru iconom.

Share