Tabăra de voluntariat „Bunicii noștri din Țara Moților”, organizată de membrii ASCOR Alba Iulia

În contextul anului 2020, proclamat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca An omagial al pastorației părinților și copiilor și An comemorativ al filantropilor ortodocși români, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia, organizează o serie de evenimente cu conținut cultural, educativ și filantropic.

În contextul anului 2020, proclamat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca An omagial al pastorației părinților și copiilor și An comemorativ al filantropilor ortodocși români, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia, organizează o serie de evenimente cu conținut cultural, educativ și filantropic. Printre acestea se numără și tabăra intitulată „Bunicii noștri din Țara Moților”, care s-a desfășurat în perioada 15-17 iunie, cu implicarea Parohiei Ortodoxe Vadu Moților și a Mănăstirii „Sfântul Proroc Ilie”, Albac-Rogoz.
Principalul obiectiv al acesteia l-a constituit sprijinirea persoanelor în vârstă, singure și cu o stare de sănătate precară, care locuiesc în câteva cătune ale Munților Apuseni. Prin oferirea de pachete cu hrană și produse de igienă personală, prin efectuarea unor activități gospodărești, dar mai ales prin vorba caldă, voluntarii ASCOR Alba Iulia au adus mângâiere în sufletele simple și curate ale celor vizitați.
De asemenea, agenda taberei a cuprins și un program liturgic, desfășurat la Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie”: unul recreativ, constând în jocuri specifice unei tabere, dar și unul educativ, în cadrul căruia au fost abordate o serie de teme actuale, de mare impact în rândul tinerilor. Activitățile s-au încheiat cu vizitarea celorlalte mănăstiri de pe Valea Arieșului, precum și a celor mai importante obiective turistice ale zonei.
Share