Moment festiv pentru absolvenții secției „Teologie Pastorală” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, promoția 2020

30 Iulie 2020

Joi, 30 iulie 2020, la Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia, a avut loc un eveniment deosebit, prilejuit de încheierea cursurilor de licență pentru absolvenții secției Teologie Pastorală din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, promoția 2020. Astfel, începând cu ora 8.00, a fost oficiată Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur de către un sobor de preoți, format din părinți profesori și absolvenți hirotoniți.

În continuare, de la ora 10.00, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de Te-Deum în pridvorul deschis al Catedralei Reîntregirii, iar la final a rostit un vibrant cuvânt de învățătură. Apoi, Ierarhul nostru a asistat la ceremonia depunerii jurământului de credinţă şi fidelitate faţă de Biserica Ortodoxă Română, de către absolvenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, promoţia 2020.

De asemenea, începând cu ora 16.00, a avut loc Cursul festiv, eveniment desfășurat la Complexul „Teodora Golf Club” din localitatea Teleac. Cu acest prilej, au fost rostite discursuri de către îndrumătorul de an și șeful de promoție, iar la final, în semn simbolic, a fost strigat catalogul pentru ultima dată, după care studenții absolvenți au înmânat generației următoare „cheia Facultății”.


Share