Programul „Donează sânge, salvează vieți”, derulat în protopopiatele Târgu-Mureș și Luduș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în zilele de 10 și 11 august 2020, Protopopiatul Ortodox Târgu Mureș și Protopopiatul Ortodox Luduș, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș, au organizat o amplă campanie de donare de sânge.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în zilele de 10 și 11 august 2020, Protopopiatul Ortodox Târgu Mureș și Protopopiatul Ortodox Luduș, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș, au organizat o amplă campanie de donare de sânge. Începând cu ora 9:00, un grup de peste 150 de voluntari, format din preoți și credincioși de pe raza celor două protopopiate, a fost prezent la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, dând curs astfel campaniei umanitare.

Acest program umanitar inițiat de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei constituie un demers inițiat pentru sprijinirea sănătății publice, fiind cunoscut faptul că există o mare nevoie de sânge în spitale, deoarece numărul donatorilor voluntari a scăzut considerabil. Cu atât mai mult, în contextul pandemiei de coronavirus, preoții, împreună cu credincioșii, au urmat exemplul samarineanului milostiv, fiind solidari cu cei aflați în suferință, identificându-se astfel ca mărturisitori ai vieții.

Acțiunea preoților și a credincioșilor care au răspuns invitației părinților protopopi Olimpiu Zăhan (Târgu-Mureș) și Lucian Voșloban (Luduș) reprezintă un îndemn pentru toți voluntarii de a fi solidari cu cei de lângă noi, gestul donatorului de sânge fiind similar cu o nouă șansă la viață.

Pr. protopop Olimpiu Zăhan

Share