Înaltpreasfinţitul Irineu al Alba Iuliei prezent în mijlocul credincioşilor bălgrădeni

31 Mai 2014
Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent în mijlocul credincioşilor din Cetatea Alba Carolina.

Astăzi, 31 mai, ierarhul nostru va participa de la ora 10.00 în Piaţa Cetăţii, la ceremonia cursului festiv de absolvire a promoţiei 2014, din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Mâine, 01 iunie, când facem pomenirea Sfântului Iustin Martirul şi Filosoful şi a Sfinţilor Mucenici Hariton şi Firm, Biserica ortodoxă se va afla în cea de a VII-a Duminică după Paşti numită şi „a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic”. Pericopa Evanghelica rânduită să se citească la Sfânta Liturghie este de la Ioan 17,1-13 şi prezintă Rugăciunea Mântuitorului Iisus Hristos din cadrul Cuvântării de despărţire.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent în această Duminică a Penticostarului în mijlocul credincioşilor din Alba Iulia. Arhipăstorul nostru va sluji Sfânta Liturghie şi va rosti cuvântul de învăţătură la Catedrala Reîntregirii. Răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de către Corala „Timotei Popovici” din Sibiu, condusă de către părintele diac. Dan-Alexandru Streza.

Această duminică, a şaptea după Sfintele Paşti, este consacrată mărturisirii dreptei credinţe şi unităţii Bisericii şi ne îndeamnă să păstrăm dreapta credinţă, mai ales astăzi, într-o lume din ce în ce mai tulburată şi mai rătăcită din punct de vedere spiritual. Ea ne cheamă să mărturisim Crezul ortodox aşa cum ni l-au lăsat nouă moştenire Sfinţii Părinţi de la Sinodul I Ecumenic de la Niceea, din anul 325, şi cei de la Sinodul al II-lea Ecumenic, care s-a ţinut la Constantinopol în anul 381, când s-a formulat partea a doua a Crezului ortodox, pe care îl rostim la Botez şi la fiecare Sfântă Liturghie, întrucât reprezintă credinţa noastră ortodoxă în formă concentrată.

Luni, 02 iunie, arhipăstorul nostru va participa la festivitatea de încheiere a anului şcolar pentru elevii claselor a XII-a de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia şi le va pune la suflet un cuvânt duhovnicesc tinerilor absolvenţi.
Share