Proiectul „Calea mântuirii” încheiat cu succes în Parohia Mihai Viteazu din Alba-Iulia

În data de 12 ianuarie a.c., în cadrul Centrului cultural-catehetic Sfântul „Sfântul Ioan de Kronstadt”, de pe lângă Parohia „Mihai Viteazul” din Alba-Iulia, păstorită de către Preacucernicul Părinte Prof. Dr. Florin Botezan, s-a desfăşurat sesiunea de încheiere a Proiectului catehetic „Calea mântuirii”. La cele 12 întâlniri, în cadrul cărora au fost prezentate catehezele, a participat un număr de credincioşi ce a variat între 30 şi 50 de persoane.

Proiectul s-a bucurat de un foarte bun impact în rândul enoriaşilor, aceştia din urmă arătându-se cu adevărat interesaţi de perceperea vieţii duhovniceşti prin întrebările ridicate şi problemele aduse în discuţie.

Proiectul „Calea Mântuirii” a fost iniţiat de către Profesorul Dr. David Frost de la Institutul de Studii Creştin-Ortodoxe din Cambridge, sub autoritatea ÎPS Mitropolit Kallistos de Diokleia, de la Oxford, împreună cu o echipă de teologi ortodocşi, şi a fost tradus în limba română şi adaptat la contextul românesc. El este structurat pe 12 sesiuni ce trebuiesc parcurse în 12 săptămâni, fiecare temă având ca timp de lucru aproximativ 2-3 ore. Atmosfera familiară este obţinută printr-o agapă comună.

Temele propuse alcătuiesc un program unitar, având acelaşi plan de desfăşurare şi sunt prezentate sub forma unor cateheze filmate, susţinute de către autorii cursului. Regulile sunt simple şi constructive, menite să atragă la discuţii pentru consolidarea şi dezvoltarea cunoştinţelor, întărirea vieţii creştine din parohie, a vieţii duhovniceşti, şi înţelegerea mai clară a ceea ce se întâmplă în Biserică, precum şi pentru un angajament conştient în viaţa acesteia.

În Patriarhia Română, respectivul Proiect, adresat exclusiv catehizării adulţilor, se derulează cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, începând din noiembrie 2012, iar în Eparhia noastră este în desfăşurare încă în 10 parohii.

Felicităm pe Părintele Prof. Dr. Florin Botezan pentru dăruirea şi rânva cu care coordonează Centru cultural-catehetic „Sfântul Ioan de Kronstadt” şi îi dorim mult succes în continuare, în toate activităţile propuse.

Share