Vizite canonice în 10 parohii din Protopopiatul Sebeş

Imaginea a fost ștearsă.Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a efectuat astăzi, 09 martie, o vizită canonică în Protopopiatul Sebeş. Periplul pastoral misionar a vizat buna rânduială şi organizare administrativă precum şi dinamizarea vieţii spirituale în parohiile acestui protopopiat.

Arhipăstorul nostru s-a întâlnit cu preoţii parohi şi credincioşii păstoriţi, cărora le-a pus la suflet îndemnuri duhovniceşti, folositoare pentru viaţa misionară şi în slujirea pastorală pe care o au.

Întâistătătorul nostru i-a provocat pe preoţii comunităţilor creştine la un dialog deschis legat de greutăţile pe care le întâmpină în parohie şi le-a oferit atât sfaturi practice, cât şi soluţii spirituale pentru a trăi o viaţă în demnitate, rugăciune şi ascultare desăvârşită de Biserică, care este ,,Trupul lui Hristos”.

Ierarhul nostru a poposit, în desfăşurarea acestui itinerar pastoral, în următoarele parohii: Vinţu de Jos I, Vinţu de Jos II, Valea Vinţului, Vurpăr, Mereteu, Balomir, Acmariu, Sărăcsău, Şibot şi Băcăinţi.

Protopopiatul Sebeş este condus administrativ de către părintele protopop Ionel Arsu şi are în componenţă 73 de unităţi parohiale şi mănăstireşti.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.

Share