Ramuri cu roade bune, lângă Izvorul cu Apă Vie

9 Aprilie 2015
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Parohia Ortodoxă Luduş II i-a răsplătit cu diplome şi cărţi pe cei mai tineri dintre enoriaşi, pentru implicarea de care au dat dovadă în activitatea religioasă şi social-filantropică de voluntariat în cadrul Bisericii Ortodoxe cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Luduş. Astfel, în Duminica Floriilor au fost premiaţi aproape o sută de elevi luduşeni de către Părintele Protopop Lucian Voşloban.

Este al treilea an consecutiv când în Duminica Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim, la sfârşitul Sfintei Liturghii oficiate în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Luduş, are loc premierea elevilor care au participat şi s-au implicat în slujbele religioase desfăşurate în acest sfânt locaş de cult pe parcursul anului. Premierea a debutat cu răsplătirea elevei Edina Radu din clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială „Ioan Vlăduţiu” Luduş, care a obţinut locul I la faza judeţeană a Olimpiadei de religie, calificându-se, astfel, la etapa naţională. Totodată, a fost răsplătită şi implicarea liceenilor luduşeni în activitatea de voluntariat desfăşurată la Centrul de Zi pentru Copii „Sfântul Mina” din Luduş, sub coordonarea părintelui Constantin Savu, care a ţinut să le mulţumească pentru activităţile desfăşurate în acest aşezământ social.

O atenţie deosebită a fost acordată Grupului de Iniţiativă pentru Tineri din cadrul Protopopiatului Luduş, format din aproximativ 20 de elevi, care împlinesc o frumoasă rânduială catehetică, filantropică şi misionară, concretizată săptămânal în: participare la slujbele religioase, programe interactive, activităţi de educaţie non-formală, dezbateri pe diverse teme de interes pentru tineri. Adresându-se acestor tineri, Părintele Protopop a spus: „Cea mai mare investiţie pe care o putem face este cea în copiii noştri. Fără de aceasta nu vom putea avea viitor nici ca societate şi nici ca Biserică. Îi felicit pe membrii Grupului de Iniţiativă, ca de altfel pe toţi tinerii parohiei şi protopopiatului nostru, pentru implicarea activă în viaţa comunităţii noastre”. În continuare, tinerii merituoşi au primit de la Părintele Protopop diplome, cărţi şi reviste religioase.

Festivitatea s-a încheiat cu un scurt moment artistic susţinut de elevii Şcolii Gimnaziale „Ioan Vlăduţiu” Luduş, coordonaţi de doamna profesoară de religie, Nadia Ghic.
Share