Sfânta Lumina de la Ierusalim va fi adusă şi la Alba Iulia

11 Aprilie 2015
În Sâmbăta Mare, la Ierusalim, se arata Sfânta Lumina, la Mormântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos. La rugăciunile Patriarhului Ierusalimului în după-amiaza acestei zile o lumină dumnezeiască necreată coboară din cer şi aprinde vata din jurul lespezii Sfântului mormânt, de unde toţi cei prezenţi acolo îşi aprind cele 33 de lumânări – după anii Mântuitorului. Această Sfântă lumină are nişte calităţi deosebite şi în primele minute nu arde, iar cei prezenţi îşi ating de ea mâinile şi faţa.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este socotită ca una dintre cele mai mari minuni ale creştinismului.

Ca în fiecare an, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara acestei zilei, o delegaţie a Patriarhiei Române, va aduce Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special.

Prin grija Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, Sfânta Lumină de la Ierusalim va ajunge şi la Alba Iulia pe ruta Bucureşti – Cluj Napoca – Alba Iulia, în jurul orei 23.00, în cazul în care nu sunt întârzieri sau alte probleme. Invităm parohiile care doresc, să vină la centrul eparhial la ora 23.00 pentru a lua Sfânta Lumină de la Ierusalim.
Share