Slujire Arhierească în protopopiatul Luduș

6 Noiembrie 2015
Duminică, 8 noiembrie, când este pomenit Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Biserica Ortodoxă se va afla în a 24-a Duminică după Rusalii. Pericopa evanghelică rânduită să se citească la Sfânta Liturghie din Evanghelia după Luca capitolul 8 versetele 41 la 56, ne prezintă Învierea ficei lui Iair.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, se va afla în această duminică a Octoihului, în protopopiatul Luduș. Ierarhul nostru, va oficia slujba de târnosire a bisericii din parohia Șăulia de Câmpie, va oficia Sfânta Liturghie și va rostii cuvântul de învățătură.

Comunitatea dreptcredincioșilor din parohia Săulia de Câmpie, este condusă de Părintele Gherman Petru care ne oferă mai multe detalii despre slujirea arhierească de duminică, cât și un istoric al bisericii parohiale:

Suntem onorați să avem ca oaspete în Biserica noastră pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, cu ocazia sfințirii bisericii parohiale. Părinții și bunicii noștri au ridicat biserici noi, iar noi avem datoria să ne îngrijim de ele și să le păstrăm. Strădania noastră, a credincioșilor din parohia Șăulia de Câmpie, este încununată prin oficierea slujbei de târnosire a acestei case a lui Dumnezeu. Biserica a fost construită în anul 1926, doar bolta fiind pictată, pereții au fost zugraviți, iconostasul a fost din lemn de brad, pe care au fost applicate icoane pictate. În anul 1977 biserica a fost renovată la interior, refăcându-se picture existent. Cu 6 ani în urmă, s-a început reabilitareaîntregii biserici prin pregătirea pereților pentru pictură, a fost schimbat iconostasul, s-au schimbat geamurile, s-a introdus încălzirea central și s-a schimbat dușumeaua. Lucrările au continuat și la exterior prin placarea și izolarea pereților și schimbarea acoperișului.

Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect de reastaurare a bisericii parohiale.
Share