Conferință preoțească de toamnă în protopopiatul Aiud

29 Octombrie 2020

Joi, 29 octombrie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul clericilor din protopopiatul Aiud, cu prilejul conferinței preoțești de toamnă

Joi, 29 octombrie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul clericilor din protopopiatul Aiud, cu prilejul conferinței preoțești de toamnă. Începând cu ora 09.30, în biserica „Adormirea Maicii Domnului” de la Mănăstirea Dumbrava, a fost oficiată slujba de Te-Deum de către un sobor de preoți, după care a avut loc derularea lucrărilor în locașul de închinare. Întrunirea s-a desfășurat sub genericul „Dimensiunile esențiale ale misiunii preoțești”, evenimentul încadrându-se astfel în tematica Anului omagial al pastorației părinților și copiilor.

În prima parte a conferinței, părintele protopop Ioan Bogdan a adresat celor prezenți cuvântul de bun venit, după care Părintele Arhiepiscop Irineu a prezidat lucrările sesiunii. Referatul din cadrul întrunirii a fost susținut de către părintele Traian Duda, preot al parohiei Ocna Mureș II, iar părintele Cristian Vasiu, păstor al credincioșilor din parohia Ocna Mureș IV, și părintele Răzvan Țârău, preot al parohiei Livezile, ambii în calitate de coreferenți, au oferit completări pe marginea subiectului. La final, Întâistătătorul Eparhiei noastre le-a oferit clericilor prezenți îndrumări pastoral-misionare și administrativ-gospodărești, necesare pentru dinamizarea vieții spirituale a comunităților parohiale încredințate.

Share