Hramul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Mina”, prăznuit de credincioșii parohiei Alba Iulia – Cetate II

Miercuri, 11 noiembrie a.c., credincioșii din parohia Alba Iulia – Cetate II l-au prăznuit cu mare evlavie pe Sfântul Mare Mucenic Mina, ocrotitorul bisericii acestei parohii.

Miercuri, 11 noiembrie a.c., credincioșii din parohia Alba Iulia – Cetate II l-au prăznuit cu mare evlavie pe Sfântul Mare Mucenic Mina, ocrotitorul bisericii acestei parohii. La Altarul singurului locaș de închinare din municipiul Alba Iulia care poartă acest hram slujește părintele prof. univ. dr. Emil Jurcan, titularul catedrei de Istoria și Filosofia Religiilor din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, și părintele Alin Albu, titularul catedrei de Istoria Bisericii Ortodoxe Române din cadrul aceleiași instituții.

Bucuria serbării hramului a fost una deosebită, Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur fiind oficiată de către un sobor de preoți, în prezența a numeroși credincioși. Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Ilarie Moldovan, preot al parohiei Alba Iulia – Cetate I, iar la finalul slujbei, părintele paroh Emil Jurcan le-a mulțumit tuturor credincioșilor prezenți care au venit cu multă dragoste și bucurie pentru a lua parte la această frumoasă și deosebită sărbătoare a comunității parohiei Alba Iulia – Cetate II.

Share