Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” – filiala Târgu-Mureș  a demarat o campanie umanitară pentru colectarea de îmbrăcăminte și încălțăminte

Joi, 11 februarie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” – filiala Târgu-Mureș, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei și Protopopiatul Ortodox Târgu-Mureș, au demarat o amplă acțiune de întrajutorare a persoanelor nevoiașe.

Pe raza a 12 parohii din municipiul Târgu-Mureș, în vecinătatea locașurilor de închinare, au fost amplasate 18 containere speciale pentru colectarea de îmbrăcăminte și încălțăminte, cu scopul întrajutorării persoanelor nevoiașe și cu o situație materială precară. Astfel, credincioșii târgumureșeni sunt chemați să își exercite iubirea milostivă față de aproapele, oferind în dar, după posibilități, bunuri reprezentând obiecte vestimentare.

Îmbrăcămintea și încălțămintea aflate într-o stare bună vor fi cosmetizate și igienizate, urmând ca mai apoi să fie donate familiilor numeroase, vârstnicilor (singuri) aflați în dificultate și persoanelor cu dizabilități. De asemenea, obiectele vestimentare cu un grad mai ridicat de uzură vor fi sortate şi, după caz, transformate în produse de bază şi utilizate ca materie primă în industrie.

Cele 12 locașuri de cult în vecinătatea cărora au fost amplasate containerele speciale sunt: biserica din Dâmbul Pietros, biserica din cartierul Belvedere, biserica „Sfânta Ana” din cartierul Tudor, Catedrala din cartierul Tudor, biserica din vecinătatea sediului Protopopiatului, biserica din cartierul Mureșeni, biserica din cartierul Mureșeni Sat, biserica „Buna Vestire” – Catedrala mică, biserica din cartierul Livezeni, biserica din cartierul Unirii, biserica din cartierul Remetea și biserica din cartierul Rovinari.

 

Foto credit: mures.ro

Share