Beneficiarii Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia, vestitori ai Nașterii Domnului

În zilele de 14-15 decembrie a.c., beneficiarii Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia au vizitat instituțiile partenere pentru a vesti Nașterea Domnului prin duioasele colinde.

„Aceste două zile ne-au oferit oportunitatea de a aduce bucurie în sufletele celor care ne ascultă prin cea mai frumoasă tradiție: colindele românești. Prin vechimea lor, ele sunt un tezaur neprețuit al culturii și spiritualității românești. Perioada premergătoare sărbătorii Nașterii Domnului este marcată de practica interpretării colindelor, ca modalitate de vestire a Întrupării Domnului Iisus Hristos. Prin această activitate, ne dorim să aducem mulțumiri tuturor partenerilor noștri, dorindu-le cele mai alese gânduri, sărbători binecuvântate și spor în toate!”, a declarat Alexandra Aloman, asistent social în cadrul Centrului de zi.

Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia oferă servicii de informare și consiliere socială, consiliere psihologică și spirituală, servicii de recuperare, kinetoterapie și ergoterapie, orientare profesională și facilitarea obținerii unui loc de muncă, activități de socializare, culturale și recreative pentru 20 de persoane cu dizabilități din Alba Iulia și pentru 105 persoane cu dizabilități ocrotite în 11 Locuințe Maxim Protejate din județul Alba.

Așezământul funcționează din anul 2008 în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, prin Direcția de Asistență Socială Alba Iulia, și cu Consiliul Județean Alba, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba.

Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Share