Biserica „Învierea Domnului” din Târgu-Mureș, loc de rugăciune și întâlnire pentru persoanele cu deficiențe de auz

La inițiativa preoților Petru Hașegan și Ciprian Citirigă, în Duminica a XXII-a după Rusalii, numită și a bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, a fost organizată întâlnirea comunităților ortodoxe a persoanelor cu deficiențe de auz din Târgu-Mureș și Alba Iulia.

În tăcere, cu gesturi mai lungi sau mai scurte, cercuri și inimi desenate-n aer, cu mâini întinse cerând lumina, binecuvântare și mântuire, membrii comunității surzilor s-au bucurat de participarea la Sfânta Liturghie transpusă în limbajul mimico-gestual de către părintele Petru Hașegan, slujitor în cadrul Așezământului social „Sfântul Meletie” din Alba Iulia.

Locul de rugăciune și întâlnire a fost cafasul bisericii „Învierea Domnului” din Târgu-Mureș. După Sfânta Liturghie, membrii comunității surzilor au participat la agapa creștinească oferită de comunitatea parohială de aici, trăind bucuria reîntâlnirii cu semenii lor din Târgu-Mureș. Programul zilei a continuat cu vizitarea unor obiective turistice din municipiul reședință de județ. La finalul zilei, participanții s-au declarat încântați, mulțumind organizatorilor pentru momentele minunate petrecute împreună.

 

Preot Ciprian Citirigă
Parohia Târgu-Mureș VII, sector II

Share