Campania umanitară „Faptele credinței”, derulată la Sebeș și Cugir

Ca în fiecare an, la inițiativa Patriarhiei Române, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei, prin intermediul celor zece protopopiate, organizează colecta de întrajutorare „Faptele credinței” în perioada postului Nașterii Domnului. Acest răstimp este unul în care fiecare dintre noi putem să ne deschidem sufletul spre a aduce un zâmbet și clipe de bucurie celor ce sunt în nevoi: copii, vârstnici, persoane cu dizabilități sau care se confruntă cu nevoi sociale.

Urmând cuvintelor Mântuitorului Hristos: „Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut” (Mt. 25, 40), bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos va fi deplină în sufletele noastre, dar și în inimile celor ce sunt încercați sub povara greutăților. Chiar dacă suntem cu toții într-o stare de nesiguranță și incertitudine, să le fim alături mereu copiilor și bătrânilor instituționalizați care se luptă cu singurătatea și cu lipsa dragostei familiale.

Alăturându-se campaniei „Faptele credinței”, Parohiile Ortodoxe Sebeș IV (reprezentată de pr. Horea Lazăr), Sebeș V (pr. Gheorghe Rablou), Cugir IV (pr. Marius Neștian) și Cugir VI (pr. Ioan Cândea) au direcționat colecta organizată în comunitățile parohiale către Centrul de copii „Sfântul Vasile” din Vingard. În acest fel, bunii credincioși care au făcut donații în alimente și sume de bani sunt alături de copiii singuri care îl așteaptă pe Moș Crăciun. Pe această cale, adresăm mulțumiri celor care s-au implicat în organizarea acestei colecte, respectiv tuturor clericilor și credincioșilor din municipiul Sebeș și orașul Cugir.

 

Pr. Horea Lazăr

Share