Clericii și credincioșii din protopopiatul Reghin au participat la o conferință despre căile tămăduirii în spiritualitatea ortodoxă

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a susținut o conferință duhovnicească pe Valea Mureșului Superior, cu tema „Căile tămăduirii în spiritualitatea ortodoxă – maladiile lumii de azi și psihoterapia pastoral duhovnicească”. Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, de către Protopopiatul Ortodox Reghin, prin Centrul Cultural-Catehetic și Pastoral „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” al Văii Mureșului Superior, coordonat de părintele Sergiu Andone, în sala de evenimente a Complexului E-Mol Morăreni.

La eveniment a fost prezent părintele protopop Valentin Vârva, părintele inspector Silviu Jimborean, avocatul Stelian-Doru Cătană, membru în Adunarea Eparhială, preoții de pe Valea Mureșului Superior, la care s-au adăugat oficialități centrale și locale, oameni de cultură, precum și mulțime de credincioși din zonă. În cadrul întâlnirii duhovnicești corul de tineri „Ecclesia”, dirijat de părintele drd. Gabriel Doroftiese din Dorna Candrenilor, a interpretat mai multe cântece religioase specifice Postului Mare.

La finalul conferinței, părintele Silviu Jimborean, inspector de tineret pentru județul Mureș, a mulțumit părintelui profesor Oliviu Botoi pentru cuvintele pline de înțelepciune și învățăturile pe care le-a pus la inima celor prezenți la conferință. Evenimentul cultural-duhovnicesc s-a realizat prin efortul primăriilor, al preoților și credincioșilor din parohiile Văii Mureșului Superior și se înscrie în lista evenimentelor din Patriarhia Română dedicate „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”.

Pr. Sorin Sîplăcan

Share