Clipe de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioșii parohiei Sărmașu

Duminica a doua a Postului Sfintelor Paști, închinată Sfântului Grigorie Palama, a reprezentat o zi de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioșii parohiei Sărmașu, protopopiatul Luduș. Momentul special a fost constituit de prezența, alături de părintele paroh Daniel Camară, a părintelui prof. univ. dr. Domin Adam, cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Părintele profesor a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și a rostit cuvântul de învățătură, în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din orașul Sărmașu.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către un grup de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Tinerii teologi au fost prezenți alături de părintele profesor în contextul activităților misionare pe care elevii, studenții și cadrele didactice de la instituțiile de învățământ teologic din orașul Marii Uniri le efectuează anual în perioada Postului Nașterii Domnului și a Postului Sfintelor Paști.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, părintele Domin Adam a subliniat următoarele: „Dumnezeu, prin harul Său, este prezent continuu și este lucrător în mod tainic în inimile credincioșilor simpli, postitori și rugători, chiar dacă nu toți reușesc să vadă slava lui Dumnezeu în timpul vieții pământești. Omul care se roagă mult dobândește, prin harul Duhului Sfânt, inima curată, reînnoindu-și astfel haina sufletului prin Lumină”. La momentul rânduit din cadrul slujbei, corul parohial și membrii corului de copii „Amadeus” au interpretat pricesne și cântece religioase.

Prof. Alin Pop

Share