Concert de colinde și cântece religioase în parohia Răzoare, protopopiatul Luduș

Numeroși credincioși ai parohiei Răzoare au asistat duminică, 5 decembrie 2021, după orele prânzului, la un concert de colinde și cântece religioase, prilejuit de sărbătorirea hramului bisericii ortodoxe „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Răzoare (comuna Miheșu de Câmpie), județul Mureș.

Sfântul Ierarh Nicolae a fost sărbătorit „în avans”, pe 5 decembrie a.c., în mica localitate din Câmpia mureșeană, la inițiativa preotului paroh Ciprian Nașca, alături de care s-au aflat enoriași ai acestei comunități, dar și de oaspeți veniți să colinde împreună și să vestească Nașterea Domnului. Acest moment de suflet s-a dovedit a fi o bună ocazie de a petrece o zi frumoasă alături de toți cei dragi pentru toți cei care, plecați odinioară din localitate, s-au reîntors temporar „acasă”.

Chiar dacă localitatea este una mică din perspectiva numărului de locuitori, biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” este un impozant edificiu arhitectural. Credincioșii au asistat la Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de către părintele paroh Ciprian Nașca, pentru ca de la ora 12.00 să debuteze concertul de colinde și cântece religioase care i-a avut drept „artizani” pe următorii interpreți: Roxana, Carmen și Septimiu Pop, Cosmina Șeulean – nepoată a satului –, Ovidiu Furnea, Alin Huza, Dorin Pintea, dar și pe membrii Corului „Te Deum Adoramus” – format din preoți ai Protopopiatului Ortodox Luduș, organizat sub patronajul părintelui protopop Lucian Voșloban și coordonat artistic de către părintele Daniel Camară din Sărmașu – și pe cei ai Corului parohiei Răzoare. La final, fiecare grup de colindători a fost răsplătit de către gazde, după datină, cu mere și colăcei tradiționali.

Mihai Naşca

Share