Concert de colinde susținut de Oana Bozga Pintea în parohia Albac

An de an, Praznicul dumnezeiesc al Nașterii Domnului aduce în sufletul fiecăruia dintre noi un întreg alai de trăiri sfinte și tradiții binecuvântate. Alaiul de colindători ne face cunoscută vestea minunată a Nașterii Domnului nostru Iisus, iar ne­voința postului, rugăciunile, dragostea și milostenia săvârșite de fiecare, după a sa putere, prefac sufletele noastre într-o peșteră primenită în așteptarea Pruncului Sfânt.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, duminică, 17 decembrie 2023, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Albac, protopopiatul Câmpeni, a avut loc, după celebrarea Dumnezeieștii Liturghii, concertul de colinde. Bucuria momentului a fost cu totul special datorită prezenței doamnei Oana Bozga Pintea, cunoscută interpretă de muzică populară, pricesne și colinde.

Prin măiestria și gentilețea glasului sau, a prilejuit clipe de aleasă trăire duhovnicească pentru întraga comunitate de credincioși din Țara Moților. La final, am adus alese mulțumiri doamnei preotese, adresând celor prezenți câteva gânduri despre bucuria acestor zile în care ne pregătim duhovnicește pentru Nașterea Domnului. Totodată, i-am îndemnat pe credincioși la păstrarea tradițiilor și a colindelor strămoșești.

Pr. conf. univ. dr. Gavril Trifa

Share