Concert extraordinar susținut de Grupul vocal „Synavlia” la Alba Iulia

Joi, 18 aprilie 2024, Grupul vocal „Synavlia” din Cluj-Napoca a susținut un concert extraordinar la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Evenimentul muzical-artistic, intitulat „Lumină din Lumină”, a debutat la ora 19.00, și s-a bucurat de participarea unui număr mare de tineri și credincioși de toate vârstele, iubitori de muzică sacră. Prezent la eveniment, părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Eparhiei Alba Iuliei, a adresat cuvinte de felicitare membrilor formațiunii pentru interpretarea artistică de excepție a frumoaselor cântece religioase.

Prin piesele muzicale propuse spre audiție, membrii formațiunii vocale au oferit publicului albaiulian o adevărată călătorie sonoră specifică perioadei premergătoare Praznicului Învierii Domnului. Repertoriul Grupului vocal a cuprins o selecție deosebită de lucrări corale românești, dar și piese din registrul internațional, interpretate a capella sau cu acompaniament de pian. Experiența profundă și emoționantă a actului artistic a fost completată de inserțiile dramatice ale actorului Vali Popescu, precum și de acordurile pianistului Tim Patrick Thieme.

Grupul vocal „Synavlia” este un cvartet vocal profesionist, înființat în anul 2020. Formațiunea este alcătuită din patru membri, absolvenți ai Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Caracterizați prin valorile creștine cultivate cu dragoste față de Biserica lui Hristos, tinerii desfășoară o bogată activitate cultural-religioasă atât în țară, cât și în diaspora. În mai 2023, membrii Grupului vocal „Synavlia” au reprezentat România la Festivalul Internațional de muzică corală „Vox Lecensis”, găzduit de orașul Lucca (Italia). În urma acestei participări, Grupul vocal a fost delegat de Comisia Europeană a Festivalurilor de muzică „Intekultur” să reprezinte Europa la Competiția Corală Internațională din Hainan, China. Aici, membrii formațiunii corale au obținut medalia de aur la categoria „Coruri mixte”.

Share