Concertul de colinde „Sus la poarta Raiului”, desfășurat în parohia Sâncraiu de Mureş, sector 2

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în seara zilei de 17 decembrie 2023, de la ora 16:00, la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a parohiei Sâncraiu de Mureş, sector 2, a avut loc prima ediţie a concertului de colinde intitulat „Sus la poarta Raiului”. Cu acest prilej, părintele paroh Ionuţ Sorin Timoce le-a adresat celor prezenți câteva gânduri despre însemnătatea colindelor și necesitatea păstrării tradițiilor strămoșești.

Recitalul de colinde a fost deschis de corul de copii de la Grădiniţa Sâncraiu de Mureş, însoțiți de doamnele educatoare Ana-Maria Truţa, Loredana Blaga şi Andreea Natalia Gazsi. Auditoriul a fost încântat apoi de Ceata de colindători de la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureş, alături de care s-au aflat profesoarele Julia Szabo, Alexandra Dălălău, Raluca Cherteş şi Aneta Cheţeg. Următoarele colinde tradiţionale au fost redate de tânărul interpret de muzică populară Cosmin Cotîrlă. Bucuria a fost deplină prin participarea Corului „Ecclesia” al preoţilor din protopopiatul Reghin, condus de părintele dr. Vasile Farcaş, ce a surprins pe cei prezenți prin colinde alese.

Printre oaspeţii de seamă ai acestui eveniment cultural-religios s-au aflat părintele Răzvan Şulea, protoiereu al Protopopiatului Ortodox Român Târgu Mureș, domnul primar Ionuţ Budian şi domnul director al Şcolii Gimnaziale Sâncraiu de Mureş, Alin Danciu. La final, părintele paroh a mulțumit tuturor credincioșilor prezenți și sponsorilor, iar colindătorii au fost răsplătiți cu mere, dulciuri şi cu icoane reprezentându-l pe Sfântul Ierarh Nicolae.

Share